7η εκδρομή (Για άτομα περιορισμένης κινητικότητας) (3-4 ώρες)

Εν συντομία:

 

Σπήλαιο Αποκάλυψης (1 ώρα)
Στάση για φωτογράφηση στους Μύλους
Ευαγγελισμός

 

Η επίσκεψη μας ξεκινά στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης, εκεί όπου ο αγαπημένος μαθητής του Ιησού Χριστού Ιωάννης, εξορίστηκε το 95 μ.Χ. και βρήκε καταφύγιο σε Σπήλαιο που βρίσκεται στη μέση του λόφου μεταξύ Σκάλας και Χώρας. Εκεί ο Ιωάννης, μέσα σε 2 χρόνια, έγραψε το θεόπνευστο βιβλίο Αποκάλυψη. Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να δει το σημείο που γράφτηκε η Αποκάλυψη, τον τόπο κατακλίσεως του Ιωάννη, τον πελώριο βράχο που σχίστηκε όταν ο Θεός του υπαγόρευσε την Αποκάλυψη, το σημείο στο οποίο ο Ευαγγελιστής ακουμπούσε το κεφάλι του για να ξεκουραστεί και ένα κοίλωμα στον βράχο από όπου πιανόταν για να σηκωθεί.

 

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τους Μύλους, οι οποίοι κατασκευάστηκαν το 1588, και πήραν τη σημερινή τους μορφή το 2010. Από εκεί κάποιος μπορεί να θαυμάσει τη Σκάλα, όλο το βόρειο τμήμα του νησιού και όλα τα γειτονικά νησιά (καιρού επιτρέποντος).

 

Τελευταίος σταθμός αποτελεί το γυναικείο Μοναστήρι του Ευαγγελισμού, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε τους κήπους του και τη καταπληκτική θέα. Η πρώτη εκκλησία χρονολογείται από το 1613 και είναι αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά. Το ξεκίνημα της μονής χρονολογείται στο 1937. Η συλλογή των εικόνων της μονής χρονολογείται από τον 15ο έως τον 17ο αιώνα.