2η εκδρομή (Τα σημαντικότερα της Πάτμου) (3.5-4 ώρες)

Εν συντομία:

 

Σπήλαιο Αποκάλυψης (1 ώρα)
Περπάτημα στη Χώρα (1 ώρα)
Στάση για φωτογράφηση στους Μύλους
Γύρος του νησιού (Γροίκος)
Στάση για ξεκούραση

 

Το πρώτο σκέλος της εκδρομής είναι η επίσκεψη στο Σπήλαιο της Αποκάλυψης, εκεί όπου ο αγαπημένος μαθητής του Ιησού Χριστού Ιωάννης, εξορίστηκε το 95 μ.Χ. και βρήκε καταφύγιο σε Σπήλαιο που βρίσκεται στη μέση του λόφου μεταξύ Σκάλας και Χώρας. Εκεί ο Ιωάννης, μέσα σε 2 χρόνια, έγραψε το θεόπνευστο βιβλίο Αποκάλυψη. Σήμερα ο επισκέπτης μπορεί να δει το σημείο που γράφτηκε η Αποκάλυψη, τον τόπο κατακλίσεως του Ιωάννη, τον πελώριο βράχο που σχίστηκε όταν ο Θεός του υπαγόρευσε την Αποκάλυψη, το σημείο στο οποίο ο Ευαγγελιστής ακουμπούσε το κεφάλι του για να ξεκουραστεί και ένα κοίλωμα στον βράχο από όπου πιανόταν για να σηκωθεί.

 

Μετά θα ανηφορίσουμε από το Σπήλαιο προς το μεσαιωνικό οικισμό της Χώρας και θα περιπλανηθούμε στα δαιδαλώδη σοκάκια της. Η πανοραμική θέα του νησιού αποκαλύπτεται με κάθε στροφή ανάμεσα στα κτήρια της Χώρας, που χρονολογούνται μεταξύ του 15ου και 18ου αιώνα. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τους Μύλους, οι οποίοι κατασκευάστηκαν το 1588, και πήραν τη σημερινή τους μορφή το 2010. Από εκεί κάποιος μπορεί να θαυμάσει τη Σκάλα, όλο το βόρειο τμήμα του νησιού και όλα τα γειτονικά νησιά (καιρού επιτρέποντος).

 

Συνεχίζουμε στο νότιο κομμάτι του νησιού και κατευθυνόμαστε προς το γραφικό οικισμό του Γροίκου που είναι βραβευμένος για την ομορφιά του, το 2010.
Στο τελευταίο σκέλος της εκδρομής καταλήγουμε στη Σκάλα όπου ο καθένας μπορεί να απολαύσει ένα αναψυκτικό ή ένα ποτό και τέλος καταλήγουμε στο λιμάνι.